RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Наукова фантастика від Путіна: в Росії розвінчали міфи Кремля про суперзброю

В даний час у Росії немає супер зброї (ракет), яким вона лякає світ.

Про це розповів в інтерв'ю російському виданню Znak експерт в сфері міжнародних відносин і міжнародної безпеки Павло Лузін.

Експерт запевнив, що розповіді росЗМІ про ракетний комплекс "Посейдон" і лазерний комплекс "Пересвєт" - абстракція.

"Більше половини з того, що ви назвали, всі ці "Посейдони" і "Пересвєти" - абстракція. Розмови про них добре описуються словосполученням "військова хитрість". Той ж е "Сармат" - це локалізація виробництва важкої ракети Р-36М з деякою її модернізацією: раніше вона проводилася на Україні. до того ж треба чимось завантажувати заводи ГРЦ імені Макєєва в Челябінській області і Красноярську. Чудес не буває, і ніякої суперзброї у нас не існує", - заявив експерт.

Лузін також упевнений, що у "зовнішньому світі буквально всю цю браваду не сприймають".

"Якщо я вам на повному серйозі скажу, що я зібрав удома міномет і цей міномет - проти вас і вашої родини, то ви, будучи розсудливим людиною і розуміючи, що міномета у мене бути не може, все одно будете всерйоз сприймати сам факт моїх погроз і міркувати над діями: чи то санітарів викликати, то чи поліцію, то чи дати мені по обличчю для профілактики, то чи не звертати уваги. Напевно, проконсультуєтеся з цього питання з друзями. Приблизно так само щодо путінської "наукової фантастики "діє і Захід", - повідомляє Лузін.

За його словами, росіяни вже самі не вірять в казки Путіна.

"Що стосується патріотично налаштованої публіки, то, судячи з усього, навіть вона в цю маячню не особливо вірить. Інакше б не була потрібна через ТАСС або "Звєзду" постійно публікувати повідомлення "анонімних джерел в галузі" про те, що який-небудь "посейдон" вивели в море на випробування", - переконаний експерт.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Міністерство оборони РФ показало кадри випробувань атомного стратегічного ракетоносця класу "Борей".