RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

На виступі Трампа трапився скандал з двоголовим орлом: фото

Під час виступу президента США Дональда Трампа на студентському саміті у Вашингтоні, за його спиною з'явилося зображення спотвореної президентської печатки в вигляді двоголового орла з ключками для гольфу.

Про це повідомляє Washington Post.

Через інцидент було звільнео співробітника консервативної організації Turning Point USA, яка займалася організацією заходу. Представник організації повідомив, що перекручена президентська печатка з'явилася на екрані в результаті помилки, що трапилася в результаті зробленого наспіх пошуку зображення в інтернеті.

Ні Білий дім, ні Turning Point не могли пояснити появи викривленої печатки на екрані. Washington Post припустила, що це могло бути як навмисним жартом, так і помилковим використанням відредагованої версії печатки президента США.

Така печатка раніше з'явилася на футболках, які рекламував сайт OneTermDonnie ("Один термін, Донні"), який виступає проти Трампа і його переобрання на другий президентський термін.

Орел за спиною Трампа відрізнявся від символу країни, встановленого ще в 1789 році. Двоголовий пернатий, що ненадовго з'явився на екрані, був дуже схожий на орла, зображеного на державному російському прапорі.

Але на цьому редагування білоголового орлана не закінчилося.

На президентській печатці він тримає 13 стріл, які символізують 13 перших американських штатів. На спотвореній печатці в лівій лапі орла - ключки для гольфу. Згідно Washington Post, після вступу на посаду президента, до жовтня 2018 року Трамп відвідав своє поле для гольфу в штаті Вірджинія більше 40 разів, а в свій приватний клуб в штаті Нью-Джерсі він приїжджав 70 разів. Гольф-поїздки Трампа обійшлися платникам податків США щонайменше в 102 млн доларів.

Також на офіційній президентській печатці можна побачити девіз латинською мовою "E pluribus unum", який перекладається як "З багатьох - єдине". Але на відредагованій версії з'явилася інша цитата іншою мовою. У ньому записано "45 es un títere" і перекладається з іспанської як "45-й - маріонетка". 45-й президент США Дональд Трамп не раз вдавався до аналогії з маріонетками, щоб пояснити свою популярність.

Як повідомляв "Апостроф", спецпрокурор Мюллер зробив гучну заяву по Трампу.