RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Пентагон задумав масштабний план протистояння Росії і Китаю: задіють тисячі військових

У міністерстві оборони США планують глобальну передислокацію військ для протистояння Росії і Китаю.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на поінформовані джерела.

У публікації американського видання сказано, що міністр оборони Марк Еспер зважує пропозиції про значне скорочення або навіть повне виведення американських військ із Західної Африки. Такі наміри Пентагону викликані прагненням скоротити кількість місій, які ведуть боротьбу з віддаленими терористичними групами, і зосередитися на протистоянні з так званим великими державами - Росією і Китаєм.

Зокрема, американці планують залишити свою найбільшу базу в Нігері, а також відкликати підтримку французьких військ, які борються з ісламістами в Нігері, Малі і Буркіна-Фасо. Крім того, можливо відбудеться значне скорочення американської військової присутності на Близькому Сході: міністр Еспер має намір вивести половину з 5-тисячного контингенту в Іраку і третину із 13 тисячного контингенту в Афганістані.

"Закінчення нескінченних воєн США" було однією з передвиборних обіцянок Дональда Трампа в 2016 році. Після терактів 11 вересня 2001 року CША стали брати участь в численних антитерористичних операціях по всьому світу, близько 200 тисяч американських військовослужбовців в даний час розміщені за кордоном.

Проте Пентагон не розглядає можливість зменшення кількості контингенту за межами США, а розмірковує про передислокацію тисяч військовослужбовців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з США таємно вислали двох китайських дипломатів, яких підозрюють у шпигунстві.