RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Перевозив туристів і контактував з китаянкою: стало відомо про нові випадки заражень коронавірусом в світі

Перший випадок зараження коронавірусом, спалах якого почався в китайській провінції Хубей в кінці 2019 року, підтвердили в Німеччині. У японських медиків - вже шостий пацієнт зі смертельним вірусом.

Як повідомили в міністерстві охорони здоров'я Баварії, 33-річний житель міста Штарнберг заразився при спілкуванні з колегою з Китаю, яка прибула на робочий семінар.

Коронавірус був виявлений у співробітника фірми з виробництва автомобільних комплектуючих Webasto, який з 19 по 22 січня був учасником семінару в Мюнхені. Там же перебувала китаянка, у якої після повернення в Китай 26 січня виявили коронавірус.

Діагностика в чоловіка дала позитивний результат на коронавірус з Китаю. Його госпіталізували, хоча він відчував себе нормально. Медики перевіряють людей, які контактували з ним, таких - близько 40 осіб. Перевіряють також дитячий садок, який відвідувала дитина хворого чоловіка.

Тим часом в Японії був виявлений перший випадок зараження, не пов'язаний з поїздками в Китай. Як повідомив міністр охорони здоров'я Кацунобу Като, заразився водій автобуса, який перевозив туристів з китайського міста Ухань.

Всього в Японії коронавірус виявили вже у шести осіб. У п'ятьох - захворювання діагностували після відвідин Китаю.

Як повідомляв "Апостроф", у Львові госпіталізували українського студента, який повернувся з Китаю, з ознаками можливого зараження коронавірусом 2019 nCoV.