RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Сигнал Кремлю: США почали розміщувати на підводних човнах нову ядерну зброю

Військово-морські сили США ввели в експлуатацію нові боєголовки з ядерним зарядом малої потужності W76-2 Trident.

Про це повідомила Федерація американських вчених з посиланням на джерела в уряді.

Ракета з новою боєголовкою була розміщена на підводному човні USS Tennessee, який виконував завдання патрулювання в Атлантичному океані в кінці 2019 року.

Вперше про боєголовку повідомили в урядовому звіті про Ядерну боєготовність США в 2018 році, де зазначалося, що нова зброя "допоможе протистояти будь-яким хибним уявленням про слабкість США в регіоні". Як наголошується, в цьому описі мається на увазі протистояння Росії в сфері тактичної ядерної зброї.

Вчені відзначають, що звіт про ядерну боєготовність обгрунтував використання W76-2 як відповідь на те, що Росія зменшила поріг першого застосування власної тактичної ядерної зброї в локальних конфліктах, в разі, якщо вона буде програвати війну звичайною зброєю.

Ганс Крістенсен, директор ядерного проекту Федерації американських вчених заявив в коментарі для ЗМІ, що вчені отримали інформацію про розміщення нових боєголовок з розмов з поінформованими особами США.

Пентагон відповів виданню NPR, що не коментує подібні питання: "Підхід США - не надавати підтверджень чи спростувань наявності або відсутності ядерної зброї в цілому, або в будь-якому конкретному місці".

Як раніше повідомляв "Апостроф", в США розробили нову ракету для ПТРК з дальністю до 4,5 км, яка є ще більш потужною, ніж Javelin.