RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зневажена та скривджена: в Росії образилися на роль путінської делегації в ПАРЄ

У російських ЗМІ обурюються оскарженням повноважень російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

На чергове зауваження від литовського депутата Еммануеліса Зінгеріса, який звернув увагу на поки не прийняту поправку в російську Конституцію, відреагував оглядач інформаційного агентства Regnum Володимир Павленко.

"Ситуація, що розгорнулася, знову показала, що доля Росії в ПАРЄ складається в балансі між приниженням і образою. Приниження - це коли Росію "прощають" за те чи інше, а образа - це обструкція, відмова "прощати" і пред'явлення чергових вимог і санкцій. Особливо непристойно це виглядає, коли ініціатором стає представник якогось прибалтійського гіганта на зразок згаданого вище Зінгеріса", - зазначив він у своєму повідомленні.

На думку Павленка, ПАРЄ буде використовувати будь-який прецедент, щоб "залазити в сферу внутрішніх інтересів Росії з метою якось підігнати їх під європейський стандарт".

"Причина тому - не тільки сьогохвилинний стан справ, а й сама історія виникнення ЄС, вкоріненість його ще в гітлерівському рейху і націленість на те, щоб, за словами Бжезинського, процвітати за рахунок Росії і на уламках Росії. А чи треба нам підігравати такій організації?" - задається питанням російський оглядач.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в ПАРЄ Росію зобов'язали припинити порушення прав людини в анексованому Криму і втручання у збройний конфлікт на сході України.