RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Мільйони людей втратять все: Всесвітній банк озвучив страшний прогноз щодо наслідків пандемії

Фахівці Світового банку вважають, що падіння світової економіки в цьому році стане найглибшим з часів Другої світової війни.

Про це йдеться в червневій доповіді Світового банку "Перспективи світової економіки".

У банку вважають, що скорочення обсягу виробництва на душу населення торкнеться найбільшої кількості країн з 1870 року. При цьому різке скорочення доходу на душу населення очікується в усіх регіонах.

Світова економіка у 2020 році в зв'язку з коронавірусом може продемонструвати зниження на 5,2%.

У країнах з розвиненою економікою в 2020 році очікується зниження економічної активності на 7%, а в країнах, що розвиваються, прогнозується спад на 2,5%. Це буде перша всеосяжна рецесія в групі країн, що розвиваються, за шістдесят років.

Доходи на душу населення у світі в цьому році знизяться на 3,6%, що призведе до крайньої бідності мільйонів людей.

Найбільш складна ситуація буде в країнах, де пандемія прийняла особливо важкий характер, а також в країнах, що залежать від світової торгівлі, туризму, експорту сировини та зовнішнього фінансування.

Можливі навіть перебої з доступом до шкільної освіти та первинної медичної допомоги. А це спричинить довгостроковий негативний вплив на розвиток людського капіталу.

Якщо події будуть розвиватися за песимістичним сценарієм, то в цьому році світову економіку може очікувати падіння на 8%, а в 2021 році - слабке зростання на 1%.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Європі було зафіксовано рекордне за 25 років падіння економіки.