RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

ВООЗ описала, як в світі погіршується ситуація з коронавірусом

В ВООЗ заявили, що поширення нового типу коронавірусу COVID-19 "все ще прискорюється", а більшість країн досі не взяла пандемію на контроль. Таку заяву зробив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

Про це повідомляє The Guardian.

Як країни справляються з COVID-19

"У більшості країн світу вірус не перебуває на контролі. Стає гірше, - заявив він. - Пандемія все ще прискорюється. Загальна кількість випадків подвоїлася за останні шість тижнів".

За словами очільника ВООЗ, у світі зареєстровано понад 11,8 мільйона випадків зараження коронавірусом, половину з яких зареєстрували впродовж шести останніх тижнів. Понад пів мільйона інфікованих померли від ускладнень захворювання.

Гебреєсус зазначив, що спалах коронавірусу виявив глобальні та національні нерівності як у системах охорони здоров’я, так і в суспільстві.

"Часто кажуть, що хвороба не знає меж. Її не хвилюють наші політичні розбіжності, і вона ігнорує відмінності, які ми проводимо між здоров'ям та економікою, життям та засобами до існування. Пандемія COVID-19 зруйнувала їх усіх. Вона використала розбіжності в наших системах охорони здоров’я та розколи в нашому суспільстві", - зазначив глава організації.

Він додав, що коронавірус зруйнував системи охорони здоров’я в деяких найбагатших країнах світу, тоді як низка країн зі скромними ресурсами, навпаки, успішно відреагувала на пандемію.

Що відбувається в світі

У Великобританії скасований двотижневий карантин для приїжджаючих з 75 країн світу. В "бескарантинний" список потрапили більшість європейських країн, заморські британські території, Австралія, Канада, Японія та інші. Єдиною пострадянською країною, що опинилася в цьому списку, стала Литва.

Шотландія залишає правило карантину в силі для країн, де індекс поширення інфекції перевищує шотландські показники. Однією з таких країн є Іспанія, де на 100 тис. осіб заражаються приблизно 330, а в Шотландії - всього 28.

У Росії за останню добу виявлено 6635 нових випадків зараження Covid-19, 174 людини померли. У п'ятницю Росстат оприлюднив статистику, згідно з якою цього року в травні в країні померли на 18 375 осіб більше, ніж за будь-який місяць останнього року. З них 7444 смерті безпосередньо пов'язані з коронавірусом. За даними російської влади, з початку пандемії в Росії Covid-19 захворіли 713,9 тис осіб, померло - понад 11 тисяч.

В Ірландії індекс R (середнє число людей, яких заражає один хворий) знову повернувся на позначку вище 1,0. Цей показник визнаний у всьому світі одним з найважливіших критеріїв для оцінки епідеміологічної ситуації в окремо взятій країні. Показник нижче одиниці вважається сприятливим. За останню добу в Ірландії від коронавірусу померли шість осіб, загальна кількість смертей тепер становить 1743 людини. Влада країни заявляє про готовність знову посилити заходи безпеки.

У п'ятницю бізнес-асоціація Балеарських островів заявила, що обов'язкове правило носіння масок на вулиці відлякає туристів, які потрібні Іспанії, щоб хоча б частково подолати економічну кризу, викликану пандемією.

Балеарські острови, до яких відносяться Ібіца, Мальорка, Менорка і інші, а також регіон Каталонія - найтуристичніші райони Іспанії. Днями там зобов'язали всіх, крім дітей до шести років, надягати на вулиці і в громадських місцях маски. Штраф за порушення становить 100 євро.

Латинська Америка залишається одним з регіонів світу, де коронавірус активно поширюється. Відразу чотири країни континенту, Бразилія, Перу, Чилі та Мексика, входять в першу десятку країн з найбільшим числом хворих. Бразилія займає друге місце в світі по захворюваності та смертності - 1 млн 755,7 тис. і 69,1 тис. відповідно. Болівія - одна з країн з найбільш несприятливою статистикою захворюваності на душу населення: більше 42 тис. тих, що заразилися, 1638 померлих.

За час епідемії в Руанді захворіли 1210 осіб, померли, за офіційними даними, всього двоє. Влада багатьох африканських країн посилила контроль за ситуацією, так як статистика заражуваності і смертності на континенті почала швидко зростати.

Найгірше справи йдуть в ПАР, де за добу виявлено понад 13,5 тис. нових випадків зараження. Це найвищий добовий показник за весь час поширення вірусу. Правда, влада країни відзначає, що за минулу добу було проведено найбільшу кількість тестів. З початку епідемії в ПАР захворіли 238,3 тис. осіб, померло - 3720 пацієнтів.

Іран повідомляє про 2262 нові випадки Covid-19, виявлених за останню добу, 142 пацієнта померли. За даними міністерства охорони здоров'я країни, в даний момент в іранських лікарнях у критичному стані знаходяться 3319 хворих. За даними Університету Джонса Хопкінса, в Ірані з початку епідемії захворіли 252,7 тисяч осіб, померли 12,4 тисячі.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок 10 липня 2020 року в світі коронавірусом інфіковано 12 мільйонів 393 тисяч осіб. За минулу добу, 9 липня, встановлено новий антирекорд - 223 тисячі нових випадків. В Україні тим часом виявлено 819 нових випадків COVID-19.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: