RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Після допиту Світлана Алексієвич заявила про народження білоруської нації

Сьогодні, 26 серпня, Світлана Алексієвич, лауреат Нобелівської премії з літератури, прийшла на допит до слідчого комітету Білорусі.

Про це пише "Радіо Свобода".

Її викликали свідком у кримінальній справі щодо спроби захоплення влади, заведеної після створення в країні Координаційної ради опозиції. Допит тривав близько 40 хвилин.

Повідомляється, що Алексієвич супроводжували члени Координаційної ради, перед будівлею Слідчого комітету її з оплесками зустріли десятки людей.

"Я йду (на допит - ред." Апостроф ") абсолютно спокійно, я не відчуваю себе винуватою, я відчуваю, що все, що ми робили, цілком законно. Наша мета була тільки об'єднати суспільство, ні до якого перевороту (ми не закликали - ред. "Апостроф"). Це народ прийшов до цього, це у нас на очах робиться білоруська нація, білоруський народ", - розповіла вона.

"Не дай Бог, щоб пролилася кров з нашого боку, вона не повинна пролитися, ми повинні перемогти духом, перемогти силою своїх переконань", - додала вона.

На допиті Алексієвич відмовилася свідчити проти себе і слідчі дії фактично на цьому завершились, розповіла вона, вийшовши з будівлі СК. Вона залишається в статусі свідка.

Як писав "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив з посади Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь в Словацькій Республіці Ігоря Лещеня.