RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чому при Лукашенко неможливий страйк: журналіст з Білорусі дав чітку відповідь

Білоруський журналіст Валерій Каліновський вважає, що в сучасній Білорусі не створені умови для загальнонаціонального страйку.

Про це він сказав в ефірі Апостроф Live.

"Проходять точкові страйки. На деяких підприємствах деякі працівники, деякі цехи оголошують страйк. Це сталося на "Гродно Азоті", це сталося на окремих підприємствах Мінська. Але це не підприємства в цілому, вони працюють, ресурси для роботи у них є. Це окремі люди проявляють своє бажання", - сказав він.

Він звертає увагу, що, наприклад, медики не можуть страйкувати, тому що повинні піклуватися про здоров'я людей, як і вчителі, яким треба навчати дітей у школах. Але, в той же час 2500 білоруських медиків вимагають нових виборів і звільнення політв'язнів, повернення Білорусі до демократичного шляху розвитку.

"Страйк - це інструмент для демократичних держав, а не авторитарних. Як тільки робочі заявляють про свої права, тут же на них накидаються адміністрація, КДБ, МВС. Їх арештовують, везуть в ділянки, погрожують звільненням. Ось заявили про страйк шість працівників "Белоруснефть", а сьогодні вони вже звільнені. Те ж саме і на інших підприємствах відбувається. Це не страйк, його неможливо зробити в умовах сучасної Білорусі", - підсумував журналіст.

Повний текст читайте тут - Лукашенко веде діалог кийками, гранатами і арештами, у нього є тільки один вихід - білоруський журналіст.