RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вулиці Парижа у вогні: демонстранти влаштували сутички з поліцією, відео

Протест проти законопроекту «Про глобальної безпеки» в Парижі переріс в зіткнення з правоохоронцями з подальшими затриманнями.

Про це інформує Telegram-канал Mash .

За інформацією журналістів, масові протести починалися мирно, але через якийсь час почалися сутички з силовиками, які були змушені застосовувати газ.

В ході мітингів у Парижі спалили до трьох автомобілів, а поліцейські за підсумками протестів затримали більше 20 осіб.

"Все починалося як демонстрація профспілок, але раптово підтягнулися найрізноманітніші громадяни: хтось протестував проти локдауна, хтось проти нового закону, який забороняє фотографувати поліцейських. І вечірка вийшла спекотніше, ніж задумували", - йдеться у підписі до відео, на якому видно, як протестуючі активно використовували піротехніку проти силовиків.

Варто також відзначити, що стаття законопроекту «Про глобальної безпеки», проти якого і протестують місцеві жителі, вводить кримінальну відповідальність за поширення зображень особи або іншого елемента ідентифікації представника поліції або жандарма з метою завдати йому шкоди. "Порушникам" загрожує до одного року позбавлення волі і штраф в розмірі 45 тисяч євро.

Раніше ми розповідали про масштабний протест під будівлею Офісу президента України, на якому виступали проти введення РРО.