RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

"Умка" та інші порушники: Росію викрили у небезпечних маневрах при будівництві "Північного потоку - 2"

Російські судна забезпечення, які задіяні в будівництві газопроводу "Північний потік-2", знову проігнорували екологічні обмеження при добудові трубопроводу гілки "Б".

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України.

Так, судно забезпечення "Юрій Топчьов" 2 і 10 березня під час транспортування чергових партій труб з порту Мукран не дотримався раніше встановленого маршруту руху в обхід природоохоронних зон в СЕЗ Німеччини і порушило зону зимівлі птахів.

Відповідні факти порушення судами забезпечення ( "Финвал", "Умка", "Владислав Стрижов", "Юрій Топчьов"), задіяними в будівництві "Північного потоку-2", не поодинокі і мають ознаки системності.

Відзначається, що "Північний потік-2" прокладається в зоні, де неодноразово були виявлені бойові хімічні отруйні речовини часів Другої світової війни. Незважаючи на поховання контейнерів в локалізованої зоні поблизу острова Бронхольм, за останні 50 років морські течії розкидали їх на значній площі, переважно на південь від острова. Тепер трубоукладач "Фортуна" щодня ризикує пошкодити своїми якорями якийсь із контейнерів.

Як раніше писав "Апостроф", прискорена прокладка трубопроводу "Північний потік-2", відбувається в районі острова Бронхольм в водах Данії, де поховані хімічні отруйні речовини часів Другої світової війни. Це загрожує забрудненням Балтійського моря.

Читайте також матеріал "Апострофа": В обхід України: чи дозволить Байден добудувати "Північний потік-2".