RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

23 вересня

Всі новини

Медики Ізраїлю б'ють на сполох: половина заражених "Дельта"-штамом – діти

Ізраїль знову наблизився до досягнення колективного імунітету населення від коронавірусу, але на цьому шляху є певні труднощі. За словами голови Служби суспільної охорони здоров'я доктора Шерон Алрой-Прейс, недотримання серйозних карантинних обмежень під час початку четвертої хвилі коронавірусу обійшлося країні в 1400 життів.

Про це повідомило видання The Jerusalem Post.

За словами Прейс, в ході аналізу третьої хвилі коронавірусу з'ясувалося, що Ізраїлю вдалося добре з нею впорається, так як у населення розвинувся колективний імунітет. Однак діти, які представляють приблизно третину громадян, не були вакциновані. Штам "Дельта" більш агресивний і становить для дітей велику небезпеку. У свою чергу, це означає, що і вимоги для чергового досягнення колективного імунітету під час четвертої хвилі, теж стали вищими.

Зараз більше половини (приблизно 55%) випадків зараження "Дельта"-штамом припадає на дітей, які ще занадто малі, щоб пройти курс вакцинації. Водночас випадки серйозних ускладнень від COVID серед молоді почастішали.

За словами Алрой-Прейс, це характерна риса четвертої хвилі. Вона становить найбільшу небезпеку. Але водночас всі хочуть, щоб діти знову повернулися в школу і до колишнього життя.

"Нам потрібно проявляти обережність і не приймати рішення про ізоляції без тестування, якщо це не призведе до збільшення інфікування серед них", - зазначила Алрой-Прейс.

Нагадаємо, що деякий час тому Ізраїль змінив правила в'їзду в країну.