RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Військові почесті, смолоскипи і хіт 70-х: як Меркель проводили на пенсію, відео

У четвер ввечері, 2 грудня, в Берліні відбулася урочиста церемонія, присвячена проводам Ангели Меркель з поста канцлера Німеччини. Вона обіймала посаду 16 років.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У Німеччині політиків проводжають на пенсію церемонією Grosser Zapfenstreich - це старовинна військова церемонія вечірнього відбою, яка тепер перетворилася на пишний парад маршируючого оркестру або оркестрів.

За бажанням Ангели Меркель, поряд із християнським гімном XVIII століття "Großer Gott, wirloben Dich" ("Великий Боже, ми славимо тебе") оркестр Бундесверу виконав у ході церемонії пісні легендарних німецьких виконавиць із Західної та Східної Німеччини - композицію "Fürmichsoll'srote Rosen" ("Для мене проллється дощ із червоних троянд") актриси та співачки Хільдегард Кнеф та шлягер 1970-х років "Duhastden Farbfilmvergessen" ("Ти забув кольорову плівку") культової панк-рокерки з НДР Ніни Хаген (Nina Hagen). Вибір останньої композиції Меркель пояснила тим, що ця пісня асоціюється з її юністю.

Зазначимо, що Ангела Меркель все ще продовжує виконувати обов'язки канцлера до офіційного призначення нового - Олафа Шольца, яке очікується 8 грудня.

Читайте також на "Апострофі": Німеччина після Меркель: яке світло увімкне "світлофорна" коаліція Україні