RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Найчорніший алмаз у світі продали за значну суму: як він виглядає

На аукціоні Sotheby's продали чорний діамант, якому мільярд років, за 4,3 мільйона доларів (3,16 млн фунтів стерлінгів). Камінь під назвою "Enigma" вважається найбільшим у світі огранованим діамантом.

Про це Sotheby's повідомляє у соцмережі Twitter.

Як пише BBC News, за діамант вагою в 555,55 карата хотіли виручити близько 4,4 мільйона фунтів стерлінгів.

Покупець вирішив використовувати криптовалюту для покупки на онлайн-аукціоні. Його Sotheby's не ідентифікував. Та після завершення аукціону криптовалютний підприємець Річард Харт повідомив у Twitter, що скоро стане власником Enigma. Тільки-но платіж буде здійснено і заволодіє ним - діамант отримає назву HEX.com, посилаючись на засновану ним платформу блокчейн.

Камінь являє собою карбонадо (лат. "вугілля") - одна з найміцніших форм природного алмазу. Вони дуже рідкісні, виявляли на території Бразилії та Центральноафриканської Республіки.

Через наявність у складі осборніту, мінерала, що зустрічається тільки в метеорах, вважається, що діамант походить з космосу і був доставлений на Землю астероїдом.

Sotheby's описав камінь "Енігма", як "одне з найрідкісніших космічних чудес, відомих людству, яким мільярд років".

Вік чорних діамантів становить 2,6-3,2 мільярда років - час до появи динозаврів. Тоді як вік планети Земля - близько 4,65 мільярда років, не значно більше за чорних діамантів.

Як повідомлялося раніше, пенсіонерка ледь не викинула діамант, який вважала дрібничкою.