RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

А навіщо поспішати? Плани ЄС відмовитися від російського газу висміяли влучною фотожабою

Єврокомісія поставила перед собою мету - відмовитись від російського газу до 2027 року. Водночас Австрія, яка проти вступу України в ЄС, назвала цю мету дуже амбітною.

Читайте також: Нафтове ембарго проти Росії: чому це важливо

Про це заявила австрійська міністерка у справах захисту клімату, екології, енергетики, транспорту, інновацій та технологій Леоноре Гевесслер.

За її словами, Єврокомісія планує відмовитись від імпорту газу з РФ до 2027 року. Вона також наголосила, що для цього знадобиться поступове скорочення його споживання, перехід на теплові насоси і геотермальну енергію, та виробництво біогазу разом із відновлюваним воднем.

У соціальних мередах швидко відреагували на таку заяву: людей обурила дата відмови від газу із країни-терориста Росії. Однак, українці можуть підійти з гумором до всього - навіть до заяв австрійської міністерки.

Плани про повну відмову Євросоюзу від російського газу вперше озвучила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн ще в березні цього року та пообіцяла, що план відмови від енергоносіїв країни-бензоколонки буде продемонстрований у середині травня.

Як повідомлялось, ЄС знижує залежність від російського газу, шукаючи альтернативні джерела енергетики.