RU  UA

Поки що є проблеми: що потрібно країнам, щоб додавити режим Путіна до кінця

Створення антипутінської коаліції продемонструвало б бажання світу дотиснути злочинний режим російського диктатора, зокрема у Конгресі США вже з'являлися законопроєкти про визнання Росії країною-спонсором тероризму, однак у міжнародній політичній спільноті немає консенсусу.

Про це в етері Апостроф TV розповів директор Центру армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Ініціативи Конгресу США про визнанання Росії державою-спонсором тероризму - це потужний сигнал, після якого можуть оформити антипутінську коаліцію, що б означало: увесь світ хоче дотиснути режим Путіна.

Читайте також: Чим Захід відповість на ракетний терор Путіна

"До речі, багато хто переконаний, що якщо б світ зараз дуже рішуче виступив, то це було б можливістю дотиснути режим Путіна, власне кажучи, до кінця 2022 року. Тобто є навіть такі розрахунки. І дійсно це могло б бути, якщо б був повний консенсус у світі. Але поки що є проблемки з Китаєм та Індією, які продовжують закуповувати нафту і продовжують трішечки загравати з режимом, і до кінця насправді не визначили свою повну позицію", - пояснив Бадрак.

Разом з цим у повномасштабній російсько-українській війні розпочався новий етап - нова ескалація, яка має ознаки агонії режиму Путіна. Так, в Україні оголосили в розшук усю путінську зграю, починаючи із міністра оборони країни-терориста РФ Шойгу і закінчуючи заступником голови Радбезу РФ Медведєвим чи Бортніковим із Наришкіним.

"Їх фактично оголосили в Україні злочинцями, і це означає, що такі події можуть призвести до того, що це стане одним з кроків до міжнародного трибуналу, до того, щоб цих людей засудити за злочини проти людства", - додав експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які сигнали Індія шле Заходу щодо війни РФ проти України.