RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Ілон Маск завершив покупку соціальної мережі Twitter за значну суму

Американський підприємець та засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск завершив купівлю соціальної мережі Twitter – за право стати її власником він заплатив 44 мільярди доларів.

Про це повідомляє The Washington Post.

Читайте також: Ілон Маск зробив важливу заяву щодо роботи Starlink в Україні

Повідомляється, що угоду було завершено пізно ввечері у четвер, 27 жовтня. Як один зі своїх перших кроків у соцмережі, Маск звільнив відразу трьох осіб: генерального директора Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала та голову відділу правової політики, довіри та безпеки Віджайя Гадде. За словами одного із джерел, Шон Еджетт, головний юрисконсульт компанії, також був звільнений.

Ці дії свідчать про намір Маска залишити свій слід у Twitter. Він зазначив, що хоче послабити стандарти контролю за шкідливим контентом, таким як дезінформація та розпалювання ненависті. Він також засудив так звану цензуру з боку соціальних мереж.

"Причина мого придбання Twitter полягає в тому, що для майбутнього цивілізації важливо мати загальний цифровий майданчик, на якому може обговорюватися широкий спектр думок у здоровій манері, без звернення до жорстокості. Зараз існує великий ризик розколу соцмереж на вкрай праві та вкрай ліві" камери", які створюють більше ненависті та роз'єднують суспільство", - пояснив Маск.

Раніше ми писали, навіщо Маск підіграв Путіну.