RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Не в Лукашенку особисто: у чому головна білоруська проблема Кремля

Путін не може посадити свого російського намісника на місце Лукашенка, оскільки це створить ще більше проблем самому Кремлю у відносинах із білорусами. Адже проблема не в Лукашенка особисто, а в народі Білорусі загалом, котрий масово не хоче воювати з Україною.

Про це розповіла Ганна Красуліна, прес-секретар білоруського опозиційного політика Світлани Тихоновської.

Читайте також: Операція "Бульба": на що здатна армія Білорусі в боях проти ЗСУ

"Смерть міністра Макея могла бути організована ФСБ. Вже достатньо було прикладів того, що вони такими методами користуються. Тут головне питання - навіщо? Лукашенко абсолютно слухняний путіна. Іншого стільки вигідного і слухняного лакею у путіна в Білорусі просто немає. Просто посадити свого російського намісника замість Лукашенка - значить створити ще більше проблем самому Кремлю у відносинах із білорусами. Адже проблема не у Лукашенка особисто, а в народі Білорусі загалом, який масово не хоче воювати з Україною", - розповіла вона.

Зазначається, що Лукашенко не Путіна боїться, а те, що його війська відмовляться виконувати наказ виступити проти України.

"Поки був хоч якийсь шанс влаштувати "Київ за три дні" Лукашенко був дуже навіть за те, щоб пустити в хід армію і пройти парадним маршем Хрещатиком. Тому, коли Путіну остаточно "припече", то Лукашенко виконає будь-який його наказ" , – продовжила Красуліна.

Вона зазначила, що сам міністр Макей тут нічим Москві не заважав, за рахунок його активності на Заході вони намагалися зміцнити позиції режиму Лукашенка та використати Білорусь як дірку, через яку до РФ просочуються санкційні товари.

"Тобто Макей до останнього і до кінця працював на обидва режими. Макей міг передати до Москви “незручну” інформацію, але вона найшвидше стосувалася масового небажання білорусів воювати, але Кремль міг отримати таку інформацію з багатьох інших джерел. Введення військ Лукашенка в Україну тільки прискорить крах цього режиму, як і режиму в Москві. Хоча російські керівництво і пропагандисти активно проштовхують серед білорусів тезу про те, що в Україні російська армія нібито когось "рятує і захищає". Якщо обидва режими побачать, що в Білорусі зростає кількість прихильників версії про "порятунок і допомогу", то вони можуть спробувати ввести війська РБ в Україну", - пояснила Красуліна.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що Росія перекинула до Білорусі великий ешелон із військовою технікою.