RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Серед понад 40 тисяч загиблих - українці: свіжі дані про жертв землетрусів у Туреччині та Сирії

Станом на ранок 15 лютого, кількість жертв потужних землетрусів у Туреччині та Сирії перевищила 41 тисячу осіб. Відомо про загибель п'ятьох українців, серед яких – діти.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, в країні загинули щонайменше 35 500 людей. Цей землетрус став найбільш смертоносним з моменту заснування республіки.

У Сирії землетрус забрав життя щонайменше 5800 осіб — 1414 в регіонах, контрольованих урядом, і 4400 на територіях, захоплених опозицією.

Як повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook, наші дипломати продовжують допомагати українцям на півдні Туреччини. Вони координують пошуки зниклих громадян, сприяють постраждалим та забезпечують евакуацію українців до інших турецьких регіонів та України. Найближчим часом дипломати планують евакуювати з постраждалого південного регіону 22-х українських громадян.

Читайте також: Дружина та діти українського бійця загинули під час землетрусу в Туреччині: фото і всі подробиці

"Усього вдалося розшукати 136 громадян та евакуювати 37. З-під завалів врятовано 10 українців. 7 вважаються зниклими, їх пошуки продовжуються (2 можуть бути під завалами, до пошуку залучено наші підрозділи ДСНС). 1 особа госпіталізована, її стан стабільний", - пише Ніколенко.

Він додав, що, на жаль, внаслідок землетрусу загинули п'ятеро громадян України, зокрема родина із Запоріжжя.

Як розповідав "Апостроф", у Туреччині з-під завалів врятували українку та її маленького сина.