RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Ердогана анонсували візит Путіна в Туреччину і назвали головну тему зустрічі

Під час телефонної розмови, яка відбулася між президентом Туреччини Раджепом Ердоганом і президентом РФ Володимиром Путіним було домовлено про візит Путіна до Туреччини. Головною темою зустрічі стане зернова угода, яка була припинена з боку РФ.

Про це повідомляє CNNTurk.

Читайте також: Світ - Африці, війна - терміналам: що забрав Путін за зерновою угодою

Президент Ердоган зазначив, що Туреччина продовжить докладати інтенсивних зусиль і дипломатію для продовження Чорноморської ініціативи.

Під час розмови з Путіним президент Ердоган підкреслив важливість Чорноморської ініціативи, яку він вважавє "містком до миру".

Турецький президент зазначив, що тривале припинення дії Чорноморської ініціативи нікому не приносить користі і що найбільше постраждають країни з низьким рівнем доходу, які потребують зерна. Він додав, що ціни на зернові культури, які знизилися на 23% під час реалізації зернової угоди, за останні два тижні зросли на 15%.

Зі свого боку, речник Кремля Дмитро Пєсков після розмови президентів заявив, що одним із важливих пунктів порядку денного їх зустрічі стане зернова тема: Москва нібито готова повернутися до угоди про експорт українського зерна морем після виконання умов Росії.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що Україні вдалося домовитися про експорт зерна з однієї із країн Європейського союзу.

Вас також може зацікавити:

Пішла в історію? Чи стане трагедією відмова Кремля від зернової угоди

Шантаж на морі: чого досягає Путін блокадою України

Конвульсії терористів: чи ризикне Кремль топити зерновози