RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Кім, дай патрони: чи отримає Путін зброю від КНДР

КДНР використовує Росію як дійну корову

КДНР використовує Росію як дійну корову Кім Чен Ин торгуватиме зброю Фото: з відкритих джерел

Візит лідера КНДР Кім Чен Ина у російський Владивосток обумовлений переговорами з путіним про передачу росії зброї та боєприпасів з північнокорейських складів. Для КНДР росія і так є дійною коровою, а тут поготів. В обмін на зброю КНДР отримає економічні пряники. Детальніше про візит Кім Чен Ина в росію етері Апостроф TV розповів політолог-міжнародник Дмитро Левусь.

Візит очільника КНДР буде плідним для путіна. Тим паче, що відбулося певне схвалення щодо надання зброї з боку Китаю. Водночас деякі дипломати країн Центральної Азії говорять про те, що іноді не варто перебільшувати вплив КНР на КНДР. Так, він у глобальному плані існує, але є певні речі, де КНДР з огляду на психологію свого диктатора здатна робити те, що хоче Кім Чен Ин.

Дивіться: Вагон-гараж, ательє і електростанція: як виглядає бронепотяг, на якому Кім Чен Ин приїхав в Росію

Враховуючи, що Кім Чен Ин прибув в росію особисто, а перед цим відбулося кілька знакових візитів, наприклад, Шойгу у Пхеньян кілька місяців тому - можна припускати, що сторони наблизилися до того, щоб допомога росії зброєю стала системною. До того ж, це надто велика спокуса для КНДР. Зараз Пхеньян у дуже складній ситуації, тож використати росію для них дуже доречно. Вони й так сприймають росію як дійну корову. Тож зараз не скористатися ситуацією було б не по кімчениновськи.

Що взамін? Вони вимагатимуть від росії чогось в економічному плані - можливо, постачання продовольства.

Яка зброя

За оцінками експертів, КНДР має дуже великі запаси не стільки озброєнь, скільки боєприпасів саме радянського зразка. Це здебільшого артилерійські боєприпаси. Також це боєприпаси до стрілецької зброї, тактичні ракети, які за великим рахунком є модернізацією радянських чи китайських систем. Також не виключене постачання бронетранспортерів, про що йшлося під час візиту Шойгу.

Читайте: Альянс жебраків та ізгоїв: навіщо Шойгу полетів до Північної Кореї

При цьому, ця зброя може бути не надто якісною і про це говорять абсолютно справедливі оцінки. Якість виконання боєприпасів також може завадити повноцінно використовувати їх у російських системах.

Але треба розуміти, що зараз путін поставив завдання максимально затягнути війну - тобто війна на виснаження. І в цьому контексті відкриття північнокорейських складів є для росіян дуже актуальним. Тобто це не обов'язково високоякісна зброя, але вона підійде для масово-мобілізованого війська.

Нові санкції

КНДР - це клінічний випадок. Бо для того ж Ірану відносини з росією і путіном стають надто токсичними. А КНДР навпаки - відчуває себе великим гравцем.

Читайте: Альянс китайських бовдурів: як Путіна "опускають" до рівня КНДР