RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

До Путіна вже вилетіли "чорні лебеді": економічна криза в Китаї зачепить Росію

Економічна криза в Китаї, яка сьогодні виглядає як доволі вірогідна, зачепить увесь світ, зокрема Росію. Китайці через власні проблеми вимагатимуть більшого дисконту на російську сировину - нафту, газ та ліс, що негативно вплине на економіку країни-агресора.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Читайте також: Для Китаю рік Дракона почався у кризі: чи очікувати Пекіну найближчим часом катастрофи

Експерти прогнозують, що, швидше за все, найближчим часом обвалу китайської економіки не станеться, проте буде її суттєве уповільнення, що для Піднебесної також дуже ризиковано.

"Її (китайської економіки) масштаб настільки великий, що криза в КНР неодмінно спровокує світову кризу. Нікому не вдасться відвернутися від неї", - зазначив аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак.

Криза в Китаї, ймовірно, зачепить Росію, яка після вторгнення в Україну помітно зблизилася з КНР. Головний російський експорт до Китаю – сировина: нафта, газ, ліс тощо. І китайці вимагатимуть від Путіна ще більшого дисконту щодо цін на ці товари.

"І РФ буде змушена піти на ціновий диктат Пекіна, що, звичайно ж, негативно вплине на російську економіку", - зазначив колишній член Ради Національного банку України Віталій Шапран.

За його словами, спаде попит на енергоносії, а за ним впадуть і нафтогазові ціни, що позбавить РФ значної частини експортних доходів.

Читайте повну версію матеріалу: Китай на межі катастрофи: як це вплине на Путіна та решту світу

  • Вас також може зацікавити:

Байден, тримай панду: що стоїть за лагідною політикою Китаю

Сі збирає друзів проти Байдена: як США і Китай ділять світ

Кремлівський прогин: чому Путін розшаркується перед Сі