RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Під загрозою - Фінляндія та країни Балтії: у якому році Росія може напасти на НАТО

Російська Федерація з 2026 року може напасти на територію країн-членів Північноатлантичного Альянсу, наприклад на країни Балтії або Фінляндію.

Про це пише видання Business Insider.

Як зазначається, німецькі спецслужби підготували для Федерального уряду аналіз військової загрози з боку РФ, у якому прогнозується, що Москва готується до масштабного конфлікту із Заходом.

Читайте: На Заході підтвердили розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі: карта з радіусом удару

На це вказує, як йдеться у секретній доповіді, реорганізація російської армії, нарощування виробництва озброєння, пересування військ і розміщення ракет на заході країни.

Збільшення виробництва зброї може призвести до того, що РФ подвоїть свою військову міць, особливо в галузі звичайних озброєнь, протягом наступних п'яти років у порівнянні з сьогоднішнім днем.

Тому вже не можна виключати, що з 2026 року Росія спробує напасти на частину території НАТО, серед яких країни Балтії чи Фінляндії.

Причому у Business Insider наголошують, що до цього часу німецькі спецслужби публічно не робили настільки "конкретних" заяв.

Своєю чергою, як пише видання, у штаб-квартирі НАТО також поділяють занепокоєння щодо зростання військової потужності Москви, але вважають, що це не обов'язково має призвести до війни. Американські спецслужби вважають, що російським збройним силам знадобиться від п'яти до восьми років, щоб відновити військову міць, яку вони мали до вторгнення в Україну, тому в середньостроковій перспективі" не бачать небезпеки нападу Росії на НАТО.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни не виключає, що влітку 2024 року ЗС РФ можуть розпочати масштабний наступ в Україні.

  • Читайте також:

Чи хоче Путін війни з НАТО і де "червоні лінії" для Кремля: звіт розвідки США

Найбільші за останні десятиліття: фото і відео військових навчань країн НАТО

Ставлення змінилось: дипломат про готовність Європи воювати з Росією