RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Більшість проти? Результати опитування у Німеччині щодо допомоги Україні

У Німеччині провели опитування щодо допомоги Україні у війні з Росією.

Про це повідомив ZDF.

Більшість німців підтримують збільшення допомоги Україні та незадоволені роботою свого канцлера. На запитання про те, чи мають європейські країни передавати більше зброї та амуніції Україні, 59% респондентів відповіли ствердно, натомість 35% висловилися проти.

Читайте також: Чому Шольц не передав Taurus Україні: озвучена головна причина

Ці результати відображають зростаюче занепокоєння пересічних німців ходом війни та її потенційними наслідками для Європи. Внутрішньополітичний блок опитування також показав значне незадоволення роботою канцлера Олафа Шольца.

Стосовно конфлікту з Росією респонденти розділилися щодо того, чи має Україна продовжувати боротися за звільнення всіх окупованих територій чи піти на територіальні поступки, щоб покласти край війні. 48% опитаних виступили за продовження боротьби, тоді як 40% підтримали ідею компромісу.

Найбільш популярним політиком у Німеччині залишається міністр оборони Борис Пісторіус, який одержав +1,9 бала за шкалою симпатій від -5 до +5.

Значно гіршою виявилася ситуація з канцлером Шольцем, він отримав лише -0,4 бала, що трохи краще за його попередній результат, але, як і раніше, значно нижче, ніж у інших провідних політичних діячів. "Соратниками" Шольца по партії, які отримали негативні оцінки, стали міністр закордонних справ Анналена Бербок та міністр економіки Роберт Габек.

Опитування також показало високий ступінь скептицизму щодо здібностей уряду справлятися з такими проблемами, як інфляція та енергетична криза.

Раніше ми писали, чому Олаф Шольц не хоче передавати ракети Taurus Україні.

  • Вас також може зацікавити :

Зеленський і Шольц підписали важливу угоду про безпеку України

Україна отримала найновіші німецькі системи ППО Skynex: фото, відео та особливості

Україна отримає все для перемоги: польський політик дав обнадійливий прогноз щодо війни