RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

Лукашенко помилував засудженого до страти громадянина Німеччини

Олександр Лукашенко помилував засудженого в Білорусі до смертної кари за звинуваченням у тероризмі громадянина Німеччини Ріко Кріґера.

Про це повідомляє пресслужба Лукашенка.

У відомстві кажуть, що 30 липня стало відомо про те, що Кріґер подав прохання про помилування Олександру Лукашенку. Близький до пресслужби авторитарного білоруського лідера телеграм-канал "Пул Первого" писав, що Лукашенко запросив людей, залучених до процесу, почути подробиці щодо справи та порадитися.

Раніше державний канал "Білорусь 1" показав сюжет із Кріґером, де він заявив, що діяв за завданням Служби безпеки України і "його обвели навколо пальця". Він також сказав, що шкодує про те, що зробив і висловив надію на помилування. За яких обставин було знято відео, невідомо.

19 липня стало відомо про смертний вирок у Білорусі громадянину Німеччини Ріко Кріґеру, який винесли 24 червня.

Суд над громадянином Німеччини Ріко Кріґером проходив у Мінському райсуді 6 червня. За інформацією правозахисного центру "Вясна", Кріґера визнали винним у "вчиненні вибуху з метою впливу на ухвалення рішень органами влади, залякування населення, дестабілізації громадського порядку (терористичний акт), вчиненого особою, яка раніше вчиняла злочин, передбачений ч. 4 ст. 295 ККУ, організовані групою, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу".