RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Назвав диктатором: між Маском і Мадуро розростається конфлікт на тлі виборів у Венесуелі

На тлі президентських виборів у Венесуелі американський бізнесмен Ілон Маск активно обговорює Ніколаса Мадуро в соцмережі Х.

Про це пише AP, посилаючись на сторінку Маска в соціальній мережі Х (колишній Twitter).

AP зауважує, що мільярдер Ілон Маск додає в список осіб, з якими він конфліктує, авторитарного лідера Ніколаса Мадуро. Конфлікт між ними розростається на тлі президентських виборів у Венесуелі.

Після результатів президентських виборів, на яких Мадуро і його опоненти заявили про перемогу, власник компанії X на платформі соціальних мереж почав активно обговорювати подію, зокрема обвинувачуючи "... самопроголошеного соціалістичного лідера в "серйозних фальсифікаціях на виборах"".

"Ганьба диктатору Мадуро", - вказав Маск у понеділок.

Мадуро своєю чергою назвав Маска "заклятим ворогом миру у Венесуелі".

Маск також ретвітнув коментар від свого "друга", президента Аргентини Хав'єра Мілея. "Цифри оголосили переконливу перемогу опозиції, і світ чекає, коли уряд визнає поразку після років соціалізму, злиднів, занепаду і смерті", - сказав Мілей.

Американський бізнесмен залишив кілька постів на своїй сторінці, зокрема поширюючи інші дописи про Мадуро, зі словами "El burro sabe mas que Maduro", що можна перекласти як "Осел знає більше, ніж Мадуро".

Проте пізніше написав, що йому шкода порівнювати, адже "це образа для тваринного світу":

"Вибачте за порівняння бідного віслюка з Мадуро. Це образа для тваринного світу".

Маск вказував, що "yарод Венесуели хоче змін!", а також поширював відео того, як місцеві під час протестів скидали постаменти, коментує це так: "Доміно продовжує падати".

"Апостроф" також писав, що у понеділок, 29 липня, у кількох містах Венесуели спалахнули протести на тлі того, що авторитарний лідер Ніколас Мадуро був офіційно оголошений окружною виборчою комісією переможцем президентських перегонів, що затьмарені звинуваченнями у фальсифікації.