RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Побоюється атаки України: Путін вимагає супроводу винищувачів для візиту до Туреччини

Російський диктатор Володимир Путін наголосив на вимозі супроводу винищувачів під час свого візиту до Туреччини.

Про це інформує Middle East Eye.

Видання зауважує на тому, що господар Кремля відкладав вже кілька офіційних візитів до Туреччини. Джерела, знайомі з російським мисленням, повідомили Middle East Eye, що основною причиною постійних затримок є умови, на яких путін хоче відвідати Анкару.

За словами обізнаних джерел, путін хотів би летіти до Туреччини у супроводі російських винищувачів, ймовірно, через побоювання, що Україна може збивати літаки на маршруті польоту.

Вимога Москви прилетіти з російськими винищувачами, а також, ймовірно, здійснити посадку на турецькій території, є складним питанням, оскільки системи ППО НАТО в країні можуть сприйняти такі літаки за ворожі цілі.

Джерело, знайоме з переговорами, зазначило, що Туреччина навряд чи відключить системи НАТО, щоб задовольнити прохання Росії.

Під час останніх обговорень візиту російські і турецькі офіційні особи обговорювали, що путін приїде в перший тиждень жовтня. Проте конкретний запит на винищувачі робить планування і організацію візиту дуже малоймовірним, кажуть джерела.

Два колишніх турецьких посли, які раніше були тісно пов'язані з дипломатичним протоколом, пов'язаним з візитами глав іноземних держав, розповіли, що російський запит був дуже незвичайним. Один з них сказав:

"Уряд Туреччини може надіслати винищувачі для супроводу глав іноземних держав в якості жесту доброї волі. Тим не менш, я не можу пригадати жодного візиту, коли глави іноземних держав хотіли б привезти з собою винищувачі своєї країни".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що 2 вересня російський диктатор Володимир путін був з офіційним візитом у Монголії.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан прокоментував відмову Монголії виконати міжнародний ордер на арешт російського диктатора володимира путіна під час прибуття в країну. За його словами, Римський статут містить спеціальну процедуру для подібних випадків.