RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Війни не буде: ЗМІ дізналися про прийняте США важливе рішення щодо КНДР

Армія США на даний час не планує наносити удари по КНДР навіть в разі, якщо Пхеньян проведе нове ядерне або ракетне випробування. Про це повідомили джерела Associated Press у Пентагоні, передає "Інтерфакс".

При цьому плани можуть змінитися, якщо Північна Корея спробує запустити ракети по території Південної Кореї, Японії або США.

Влада США сподівається, що Москва і Пекін виступлять в підтримку додаткових санкцій проти КНДР, якщо ця країна проведе чергове випробування ядерної зброї.

"Офіційні особи в США сподіваються, що Китай і Росія погодяться на більш жорсткі санкції ООН проти КНДР, якщо ця країна проведе ще одне випробування ядерної зброї", - зазначає агентство.

За даними АР, в адміністрації президента США Дональда Трампа вивчили різні варіанти вирішення північнокорейської проблеми, але відмовилися від найбільш радикальних з них.

Як повідомили агентству в адміністрації президента США, радники Дональда Трампа розглянули широкий спектр ідей, в тому числі, які передбачають застосування збройних сил, щоб домогтися відмови Пхеньяна від ядерної зброї, повалення правлячого у Північній Кореї режиму, а також варіант, який передбачає визнання КНДР ядерною державою.

У підсумку, в адміністрації зупинилися на лінії, яка передбачає "максимальний тиск і залученість США у процес вирішення проблеми КНДР", зберігши таким чином підходи адміністрації попереднього президента Барака Обами.

В результаті було прийнято рішення, згідно з яким метою дій США буде денуклеаризация КНДР, тому мови про укладення угоди з контролю над озброєннями або про зменшення ядерного арсеналу КНДР, так як в такому випадку США були б змушені визнати цю країну ядерною державою.

Крім того, у Вашингтоні вважають важливим "посилити тиск на Пхеньян за підтримки Китаю - головного торгового і військового партнера КНДР".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що у разі виникнення збройного протистояння США з КНДР програють усі сторони конфлікту.