RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На Кубі можуть закрити посольства США через загадкову хворобу дипломатів

Держдепартамент США розглядає можливість закриття посольства на Кубі через загадкові симптомів, що спостерігалися у 19 дипломатів США.

Про це повідомив держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає DW.

"Це дуже серйозне питання, з огляду на шкоду, який понесли певні особи", - зазначив Тіллерсон, кажучи про можливе закриття посольства.

В кінці 2016 року в Гавані були зафіксовані перші випадки захворювань. Американська сторона підозрює, що для появи симптомів були використані "звукові атаки".

Загадкові симптоми, серед яких нудота, запаморочення і тимчасова втрата слуху або пам'яті, спостерігалися у 19 дипломатів США. Також постраждали п'ятеро канадців.

Щонайменше, один з дипломатів потрапив до лікарні на Кубі.

Відзначимо, США відновили дипломатичні зв'язки з Кубою за президентства Барака Обами в липні 2015 року. Відносини між країнами погіршилися при президенті Дональді Трампі, який заявив про жорсткий курс щодо острівної держави.

В травні 2017 року США видворили двох кубинських дипломатів через інцидент з працівниками американського посольства в Гавані.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 10 серпня, дипломати США на Кубі піддалися "акустичної атаці" з застосуванням ультразвуку, в результаті чого у них виникли серйозні проблеми зі здоров'ям, а у двоє - ймовірно назавжди втратили слух.