RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Російська пропаганда цинічно відреагувала на відкриття площі Нємцова в США

Відкриття площі імені російського опозиціонера Бориса Нємцова в Вашингтоні в третю річницю його вбивства, в Росії сприйняли з неприхованим роздратуванням і цинічністю.

Як повідомляє Голос Америки, голова комітету Державної Думи з міжнародних справ Леонід Слуцький в січні цього року висловився з приводу найменування площі у Вашингтоні на честь Бориса Нємцова так: "Грубе, жорстке, зроблене в пику нам, хоча це справа американської влади, але вони думали, що вони тим самим нас зачеплять".

Не стали відставати у відстоюванні такої позиції Кремля і пропагандистські канали. На своїй сторінці в Facebook російська журналістка Олена Риковцева привела з цього приводу досить показовий приклад.

"Вони показують репортаж про церемонію перейменування площі у Вашингтоні. Вони ні в якому разі не назвуть її "площа". Вони будуть кликати її "ділянка землі". - Цю ділянку землі назвали Нємцов Плаза, - говорить ведучий Р-24. - Це ділянка землі 20 на 20 метрів, який взимку використовується, щоб продавати ялинки і яка зараз пустує, - підхоплює їх власний кореспондент", - пише вона.

Користувачі тут гнівно відреагували на опубліковане. "Гній", "Гидота", "Нікчеми - народжують - нікчем!", - коментують вони.

Варто відзначити, що, незважаючи на вкрай негативну реакцію на цю подію з боку Кремля, в Москві люди весь день несли квіти до місця вбивства політика на Великому Москворецькому мосту.

Як повідомляв "Апостроф", 25 лютого в Москві та інших російських містах пройшов Марш пам'яті політика Бориса Нємцова, три роки тому убитого під стінами Кремля на Великому Москворецькому мосту.