RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Стало відомо, про що писав у соцмережах "поштовий терорист" з США

Цезар Сайок, якого в США заарештували за підозрою в розсилці політикам вибухових пристроїв поштою, в соціальних мережах писав про "російських братів" і поширював пропагандистські посилання, що відображають погляди Кремля на громадянську війну в Сирії.

Про це повідомляє The Washington Post.

"В акаунті Facebook, який, мабуть, належав людині, обвинуваченій у відправці бомб видатним демократам на цьому тижні, були виявлені згадки російських соратників і пропагандистського посилання, що відображають погляди Кремля на громадянську війну в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Facebook видалив аккаунт Сайок після новин про його затримання, проте дослідник соцмереж Колумбійського університету Джонатан Олбрайт, який встиг завантажити записи до їх видалення, передав сотні його постів за 2015-2016 роки журналістам видання. Зокрема на Facebook-сторінці Сайока в 2015 році згадувалися "російські брати" принаймні 5 разів.

Крім того журналісти отримали доступ до заблокованого аккаунту у Twitter, який, ймовірно, також належав Сайоку.

У липні 2016 року він постив записи про "моїх братів з Росії, великих родичів Puttins, які відвідують нас сьогодні".

Як повідомляв "Апостроф", Цезар Сайок, якого в США заарештували за підозрою в розсилці політикам вибухових пристроїв поштою, швидше за все, діяв з політичних мотивів і був прихильником президента Дональда Трампа.