RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Змусимо Росію заплатити: в США зробили різку заяву про втручання Кремля у вибори

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати змусять Росію виплатити компенсацію, якщо вона буде втручатися у внутрішні справи Америки.

Про це повідомляє The Washington Post.

Він відповів на питання, чи буде обговорювати Вашингтон з Москвою доповідь Роберта Мюллера про російське втручання у вибори президента США в 2016 році. Помпео сказав, що Росія втручалася у внутрішні справи різних країн.

"Найбільш свіжий випадок - в Венесуелі. Вплив на Україну... Робота (Росії) по втручанню в вибори по всьому світу, не тільки в наші в 2016 році, але і в інші, була серйозною. Це було серйозне втручання", - сказав Помпео.

Він зазначив, що під час спілкування з російською адміністрацією буде вказувати на неприпустимість таких дій.

"Ми будемо говорити про постійну вимогу до Росії: щоб Росія відмовилася від дій, які заважають успіху нашої демократії. Втручання в наші вибори створило ризики. Ми ясно вкажемо їм на те, що така поведінка неприпустима. І ми будемо вживати жорстких заходів, які примусять Росію платити більшу ціну за свої ворожі дії", - підкреслив Держсекретар США.

Як повідомляв "Апостроф", з'явився законопроект про нові санкції проти Росії, який спрямований на стримування Кремля від втручання у вибори в США.