RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​У США заговорили про "угоду" з Росією в обмін на зняття санкцій: названо головні умови

У розпал пандемії коронавірусу можна зупинити війну на Донбасі за допомогою США.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс npr.

На думку авторів, послів США в Україні, оскільки поширення коронавірусу і падіння цін на нафту все більше позначаються на Кремлі, Сполучені Штати і їх союзники повинні запропонувати скасувати міжнародні санкції проти Росії, якщо Путін припинить свої військові вторгнення в Україну. Президент США Дональд Трамп і Конгрес можуть просувати інтереси Америки та всього світу сміливим кроком, що сприяє припиненню цієї війни. Адміністрація Трампа і Конгрес повинні скористатися цим відкриттям.

"З тих пір як Росія в 2014 році вторглася в український Крим і регіони Донбасу, російські війська і їх місцеві представники вбили 14 000 українців в східних українських областях Донецька і Луганська. Сили під керівництвом Росії періодично загострюють боротьбу, останній раз в лютому. Війна продовжує завдавати шкоди інтересам Росії, європейській і західній безпеці - і світу, в якому правлять закони, а не сила зброї", - йдеться в ресурсі.

Автори вважаю, що зараз, як ніколи, Росії потрібен розрив з санкціями. Президент РФ Володимир Путін також виступає, щоб закликати до припинення всіх міжнародних санкцій. Він назвав полегшення санкцій "гуманітарною проблемою" в світлі пандемії COVID-19.

Як вказала двопартійна політика США, вихід Росії з дорогої війни в Україні - це спосіб зняття санкцій. Угода про відкликання звільнило б ресурси як в Росії, так і в Україні для боротьби з вірусом.

"Хоча роки дипломатії з метою покласти край українській війні зайшли в глухий кут, зараз сильний поштовх з боку Сполучених Штатів допоможе вийти з цього глухого кута. Криза коронавірусу може дати Кремлю обгрунтування для згоди", - зазначили автори.

Вони підкреслили, що в тісній співпраці з лідерами Німеччини, Франції та України Трамп повинен запропонувати Путіну припинити бойові дії, повернути Донбас і міжнародний кордон під суверенітет України і скасувати санкції, накладені на Росію щодо її вторгнення на Донбас.

"Якби Путін був готовий піти з Криму, інші санкції, введені проти цієї незаконної анексії, також могли б бути скасовані. Але основні покарання спрямовані проти агресії Москви на Донбасі, і Захід може скасувати їх, зберігаючи санкції проти Москви за захоплення Криму", - йдеться в повідомленні.

У Вашингтоні Трампу знадобиться підтримка Конгресу, щоб зняти санкції проти Росії, і багато в Конгресі справедливо скептично ставляться до того, що Кремль буде діяти сумлінно. Але двопартійний консенсус, який в першу чергу ввів ці санкції, повинен дозволяти їх ретельно обумовлене усунення.

Президент США за підтримки лідера України Володимира Зеленського повинен зуміти переконати Конгрес скасувати санкції проти Донбасу, при цьому чітко розуміючи, що вони будуть введені повторно, якщо Путін відмовиться від угод.

"Ці ж умови повинні були б підтримати консенсус між Сполученими Штатами, їхніми європейськими партнерами і союзниками по НАТО. При двопартійній і трансатлантичній підтримці президент Трамп зможе безпосередньо взаємодіяти з президентом Путіним", - вважають дипломати.

На їхню думку, особливо під час пандемії росіянисили та українці вбивають один одного. Кремлівська агресія повинна бути припинена. Всі країни повинні зараз зосередитися на боротьбі з коронавірусом, а не на сусідах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп висловився про своє бажання примирення Росії та України в контексті військового конфлікту на Донбасі.