RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Іноді кошмари стають реальністю: 5 жорстоких вбивств, скоєних на Хелловін

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада люди у всьому світі відзначатимуть популярне свято Хелловін. Проте історія пам'ятає випадки, коли святковий настрій був затьмарений жорстокими вбивствами.

Жахливі історії на Хелловін розповідає видання MarieClaire.

Злочин Рональда О'Брайана

‚Трагедія сталася 31 жовтня 1974 року у США. Рональд вирішив відвести своїх двох дітей до сусідів за цукерками, але в одному з будинків частування не дали. Через якийсь час батько вручив дітям кілька цукерок Pixy Stix і розповів, що повернувся до людей та здобув солодощі. Молодший син Тімоті з'їв ласощі, а за кілька хвилин дитина поскаржилася на сильний біль у животі.

Після блювоти і конвульсій Тімоті помер, а медики, які прибули на місце, лише констатували смерть. У цукерках фахівці знайшли ціанід калію, а доза була такою, що могла вбити двох дорослих. З'ясувалося, що Рональд вирішив отруїти свого сина, заздалегідь застрахувавши його життя на $20 тисяч. Через десять років батька-вбивцю стратили.

Вбивство Ширлі Ледфорд

18-річна Ширлі в ніч Хелловін намагалася зловити попутку в одному з районів Лос-Анджелеса. Після півночі біля неї зупинився фургон, у якому були Лоуренс Біттейкер і Рой Норріс, які запропонували дівчині доїхати. Щойно жертва сіла в автомобіль, зловмисники стали погрожувати їй зброєю. 18-річну Ширлі ґвалтували та били, а все, що відбувалося, записували на диктофон.

Тіло Ширлі зі слідами удушення знайшли наступного дня. На рахунку вбивць було понад п'ять жертв, молодшій з яких виповнилося 13 років незадовго до смерті. Рой Норріс помер у своїй камері у 2020 році, а Біттейкер, хоч і був засуджений до страти, також помер у камері смертників у 2019 році.

Вбивство Марти Мокслі

15-річна дівчина вирушила на костюмовану вечірку з нагоди Хелловіна, а вранці її знайшли забитою до смерті ключкою для гольфу. Силовики встановили, що Марта напередодні смерті гуляла селищем у компанії своїх друзів, у тому числі Тома та Майкла Скейкел, племінників вдови брата 35-го президента США Джона Кеннеді Етель Кеннеді-Скейкел.

У будинку Тома та Майкла правоохоронці виявили колекцію ключок для гольфу, у якій не вистачало однієї. Звинувачення одному з братів висунули лише 1998 року, і Майкла визнали винним через чотири роки - він отримав 12 років ув'язнення.

Смерть Йошихіро Хатторі

У 1992 році студент з обміну прибув до Луїзіани і з друзями вирушив на тематичну вечірку. Хлопці погано знали місцевість і довгий час тинялися населеним пунктом. Через деякий час Йошихіро та Вебб натрапили на приватний будинок, де й сталася трагедія.

Хазяйка будинку, побачивши гостей, подумала, що їх хочуть пограбувати. Її чоловік узяв рушницю і вийшов на ґанок. Студент із обміну з фотоапаратом у руках наближався до господаря будинку, а чоловік, не розглянувши, що тримає хлопець, вистрілив із рушниці. Йошихіро з вогнепальним пораненням помер дорогою до лікарні.

Вбивство сестри Бенц

1981 року на Хелловін у Техасі поліція знайшла тіло 76-річної черниці. Експертиза встановила, що жінку спершу зґвалтували, а потім побили та задушили. Під підозрою опинився Джонні Френк Гаррет, який жив навпроти монастиря. Прямих доказів не було, проте силовики все одно висунули йому звинувачення. Суд присяжних визнав Джонні винним і засудив його до страти, яку провели 1992 року.

2004 року з'явилися нові подробиці у справі вбитої черниці. Силовики знайшли нові докази, які свідчили, що страчений чоловік не був причетний до вбивства, а зловмисником виявився Леонсіо Перес Руеда. Чоловік визнав свою провину та отримав 45 років позбавлення волі.

Раніше ми розповідали історію свята Хелловіна і називали головні релігійні традиції.