RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Сенаті США затвердили нового посла в Україні: названо ім'я

Комітет Сенату США з міжнародних відносин затвердив кандидатуру Бріджіт Брінк, яку висунув президент Сполучених Штатів Джо Байден, на посаду Надзвичайного та Повноважного Посла в Україні.

Про це повідомили на офіційній сторінці відомства у твіттері.

За словами представників Сенату США, ухвалення такого рішення в черговий раз затверджує підтримку України в її боротьбі за демократію та свободу.

"Комітет сенату США з міжнародних відносин офіційно схвалює Бріджіт Брінк на посаду посла в Україні, посилаючи потужний сигнал: підтримка США для України тільки зростає. З нетерпінням чекаємо на її швидке затвердження повним складом Сенату найближчими днями", - йдеться у повідомленні.

До цього моменту США не мали посла в Україні протягом трьох років. Попередня глава посольства США Марі Йованович запам'яталась достроковим відкликанням з Києва в 2019 році та офіційним звільненням за ініціативи Трампа на тлі скандалу про тиск на президента України Володимира Зеленського.

Водночас Бріджит Брінк з 2019 року посідала посаду посла США в Словаччині, а до того працювала старшою радницею та помічницею секретаря Бюро з європейських та євразійських справ Держдепу, займаючись питаннями Східної Європи та Кавказу.

Читайте також матеріал "Апострофа": Не минуло й три роки: що відомо про майбутнього посла США в Україні.