RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Республіканці розкритикували Білий дім за передачу зброї Кенії, а не Україні

Республіканці розкритикували Білий дім за рішення скористатись президентськими повноваженнями та надати військову допомогу Кенії, розмір якої може становити десятки мільйонів доларів, а не Україні, де зброя могла б значно вплинути на ситуацію на фронті.

Про це повідомляє Politico.

Читайте також: Блінкен заявив про передачу ще 2 млрд доларів для української армії

В повідомленні йдеться про те, що деякі законодавці-республіканці звинуватили адміністрацію Байдена в тому, що вони в обхід законодавців відправили Кенії, що розгорнуті на Гаїті, "військове обладнання" на десятки мільйонів доларів, які, за словами республіканців, можна було б використати для допомоги Україні у війні з Росією.

Пакет військової допомоги складає гвинтівки, боєприпаси і бронетехніку для кенійських військових.

Голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майкл МакКол та член Комітету у закордонних справах Сенату Джим Ріш у листі до Держсекретаря США Ентоні Блінкена розкритикували ідею прискореного виділення 60 мільйонів доларів військової допомоги Гаїті зауважується, що це для придушення банд, які створюють у країні хаос.

Ось про що йшла мова у листі: "Безпрецедентне використання президентом КПК в цьому контексті є вкрай сумнівним. Простіше кажучи, адміністрація поспішає фінансувати невизначену і безстрокову операцію на Гаїті без схвалення Конгресу".

Крім того, Politico згадує, що Маккол і Ріш вже багато місяців блокували кошти, які, на думку Білого дому, необхідні для зміцнення кенійських сил. Представники Республіканської партії мають сумніви стосовно успішності плану для Гаїті.

Також зауважується, що така підтримка може "... дорого коштувати Україні, оскільки Білий дім також надсилає Києву обладнання безпосередньо зі складів Пентагону". З огляду на це помічник представника Республіканської партії наголосив:

"Збройні сили проводять внутрішній аудит запасів, щоб побачити, що вони можуть виділити для Гаїті - що ставить їх у пряму конкуренцію з Україною за матеріали".

Проте у Держдепі США вказали, що "реагують на численні критичні потреби в усьому світі, і сценарії розвитку подій в Україні та Гаїті відрізняються".

Також зауважується, що підтримка Гаїті не обмежує США в допомозі Україні: "Підтримка народу Гаїті не обмежує і не позбавляє нас можливості підтримувати народ України. Обидва пріоритети є важливими, і в кожному випадку ми визначаємо підтримку з урахуванням потреб наших партнерів".

Своєю чергою сенатор-республіканець Тім Кейн закликав республіканців виділити фінансування, "щоб ми могли працювати з партнерами по всьому світу над відновленням стабільності для гаїтянського народу і запобігти ще одній міграційній кризі".

Нагадаємо, раніше у Пентагоні зробили важливу заяву щодо війни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Треба відтіснити Путіна: яку допомогу Британія передасть ЗСУ в травні

США готуються передати Україні ще одну батарею Patriot

Будуть обговорювати Taurus? З чим приїхала до Києва Анналена Бербок