RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Адміністрація Байдена може дозволити своїм військовим підрядникам працювати в Україні

В США можуть зняти фактично заборону на розгортання американських військових підрядників в Україні.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чотирьох американських посадовців.

Зауважується, що така зміна рішення стане черговим "зсувом" у політиці адміністрації Байдена щодо України, оскільки, за повідомленням CNN, "США шукають способи надати українським військовим перевагу у протистоянні з Росією".

Чиновники вказали, що це рішення все ще перебуває на стадії розробки і не отримало остаточного схвалення президента Байдена. Один з представників адміністрації сказав:

"Ми не прийняли жодних рішень, і будь-яке обговорення цього питання є передчасним. Президент абсолютно впевнений, що він не відправлятиме американські війська в Україну".

На думку чиновників, ухвалити відповідні зміни можуть вже до кінця цього року - це дозволить Пентагону надавати контракти американським компаніям для роботи в Україні (вперше з моменту вторгнення Росії в 2022 році). Мова йде про невелику кількість фахівців, що варіюється від кількох десятків до кількох сотень.

Чиновники сподіваються, що це прискорить технічне обслуговування і ремонт систем озброєнь, які використовують українські військові.

"Дозвіл досвідченим американським підрядникам, які фінансуються урядом США, зберегти свою присутність в Україні означає, що вони зможуть набагато швидше допомогти відремонтувати пошкоджене дороге обладнання". – йдеться в повідомленні з посиланням на посадовців. Вважається, що зокрема мова також про F-16, що потребуватимуть регулярного технічного обслуговування.

"Це було б набагато більш цілеспрямованим і продуманим зусиллям з підтримки України всередині країни", - сказав відставний армійський офіцер Алекс Віндман.

Раніше високопосадовці США також повідомили, що американські винищувачі F-16 будуть розміщуватись на аеродромах всередині України.