RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Продавали зброю Сирії: Reuters дізналося про нелегально зароблені КНДР сотні мільйонів доларів

У 2017 року Північна Корея заробила близько 200 млн дол від продажу товарів в порушення санкцій ООН, зокрема, постачання зброї Сирії і М'янмі.

Про це йдеться в доповіді Комітету Ради Безпеки ООН з санкцій, який опинився в розпорядженні агентства Reuters.

Також в цьому 213-сторінковій доповіді наголошується, що КНДР відвантажувала вугілля в портах Росії, Китаю, Південної Кореї, Малайзії та В'єтнаму. Для цього в основному використовувалися фальшиві документи, де країнами, з яких було поставлено вугілля, замість Північної Кореї вказувалися такі держави, як Китай і РФ.

У минулому році Рада безпеки ООН одноголосно проголосував за розширення санкцій проти Пхеньяну, які забороняють експорт низки товарів, включаючи вугілля, залізо, свинець, текстиль і морепродукти, а також містять обмеження імпорту сирої нафти і нафтопродуктів. Дані заходи мають на меті змусити КНДР згорнути свою ядерну і ракетну програми.

"КНДР (Північна Корея) проігнорувала останні резолюції, використовуючи глобальні мережі поставок нафти, до яких причетні іноземні громадяни, реєстри офшорних компаній і міжнародна банківська система", - повідомляється в доповіді.

У документі йдеться і про існуючу на даний момент кооперації між М'янмою і Сирією в сфері ракетного озброєння, в тому числі понад 40 раніше не зареєстрованих поставок КНДР в період між 2012 і 2017 роками в Сирійський науково-дослідний центр (Scientific Studies and Research Centre), який курирує програму хімічної зброї країни.

Підкреслюється, що розслідування цих інцидентів "додаткові докази порушень ембарго на постачання зброї, у тому числі шляхом передачі предметів, які можуть бути використані для створення балістичних ракет і хімічної зброї".

У доповіді згадується і про перехоплення двох північнокорейських суден, які прямували до Сирії. На їх борту виявили вантажі, які можна використовувати для будівництва цегли для внутрішньої стіни хімічного заводу".

Як повідомляв "Апостроф", в РФ виступили проти подальшого скорочення постачань нафти КНДР, пояснивши, що повна блокада може бути витлумачена Пхеньяном як воєнна агресія.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАзія
Теги: