RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У НАТО зробили тривожну заяву через зростаючу загрозу з боку Росії

Старший військовий офіцер НАТО Петро Павел заявив, що альянс зіткнувся зі спробами Росії збільшити військовий потенціал практично на всіх фронтах. У зв'язку з цим Альянс знаходиться в стані готовності не допустити повторення ситуації з військовим вторгненням РФ в Крим і на схід України.

Про це пише Politico.

За словами Павела, наміри Росії поки повністю не з'ясовані, проте зростання військової присутності не можна піддати сумнівам.

"Ми у формі, ми визначаємо загрозу, засновану на двох основних елементах. Один з них - це потенціал, інший - намір. Коли справа доходить до можливостей, немає сумнівів у тому, що Росія розвиває свої можливості як в традиційних, так і в ядерних компонентах. Коли справа стосується навчань, здатності розгорнути війська на великі відстані і ефективно використовувати їх досить далеко від своєї власної території, немає ніяких сумнівів", - заявив офіцер.

Говорячи про зростаючу військову загрозу з боку РФ, Павел послався на повідомлення про розміщення міжконтинентальних балістичних ракет з ядерним потенціалом в Калінінграді та Криму.

Павел додав, що в Альянсі серйозно сприймають загрозу і приймають можливі заходи, щоб бути готовими до можливих сутичок та запобігти сценарію Криму і Донбасу в країнах-союзниках НАТО.

Як повідомляв "Апостроф", війська НАТО відпрацьовують сценарій по захисту країн Балтії від вторгнення Росії.