RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На Заході розповіли про кремлівський план щодо затяжної окупації Донбасу

Росія підтримує військовий конфлікт на Донбасі для того, щоб переманити російськомовні області України. Однак залищається загроза і широкомасштабного конфлікту.

Про це пише німецький політолог Андреас Умланд у своїй статті для видання Neue Zürcher Zeitung, передає ТСН.

За його словами, РФ вирішила знизити інтенсивність конфлікту, щоб знизити рівень уваги до неї з боку Заходу і створити видимість його "заморозки". У Кремлі вважають, пише політолог, що області України з переважно російськомовним населенням можуть впасти у затяжну економічну, соціальну і психологічну депресію, яка підготує ґрунт для майбутнього "приєднання" до РФ.

Умланд підкреслив, що з урахуванням зазначених ризиків Захід в майбутньому повинен діяти більш гнучко і рішуче при оголошенні, застосування й адаптації економічних санкцій.

Зокрема, ЄС слід заявити про свою готовність ввести ембарго на імпорт енергоносіїв з російського трубопроводу, якщо Кремль відновить наступ вглиб території України. Також Захід може надати Україні сучасну зброю, яка стане не надійним захистом, а лише стримуючим фактором для Росії.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Станіслав Бєлковський пояснив, які мотиви були у Володимира Путіна під час окупації Криму.