RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Українці створили в Польщі нелегальну сигаретну бізнес-імперію

У районних судах Польщі будуть розглядатися обвинувальні акти проти 53 українців, які причетні до незаконного виробництва цигарок.

Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на Окружну прокуратуру Варшави.

"Українці відповідатимуть за незаконне виготовлення приблизно 52 млн штук цигарок та понад 2 тонн тютюну вартістю понад 4,7 млн злотих (понад 1 млн євро)", - повідомили у відомстві.

Прокурор Лукаш Лапчінській розповів, що обвинувачених затримали 27 січня 2016 року у ході розслідування Окружної прокуратури у Варшаві спільно з відділом по боротьбі з організованою економічною злочинністю Центрального слідчого бюро поліції у Варшаві.

За інформацією слідства, в селі Ксьонженіце був склад, де працювала машина для виробництва сигарет. Фасували тютюнові вироби у місцевостях Мілянувек та Мєндзиборув. Там же розташовувався склад для зберігання продукції. Нелегально виготовлена продукція фасувалась під виглядом білоруських марок сигарет.

Втрати від бізнесу українців в Польщі оцінюють в 6500000 злотих (1500000 євро). У березні 2016 року суд оголосив обвинувальний вирок координаторам тютюнового бізнесу, засудивши винних до позбавлення волі і сплати штрафів.

Як повідомляв "Апостроф", п'яний українця влаштував ДТП в Польщі.