RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Підготовлені Кремлем найманці підтримують сербських сепаратистів у Боснії – Guardian

Найманці, яких тренували російські фахівці, допомагають організовувати воєнізований підрозділ серед сербських сепаратистів в Боснії і Герцеговині.

Про це пише британське видання The Guardian з посиланням на боснійська ресурс Žurnal, інформацію підтвердив міністр безпеки Боснії і Герцеговини Драган Мектич.

Зазначається, що 9 січня лідер боснійських сербів Мілорад Додік провів парад активістів у Баня-Луці — адміністративному центрі Республіки Сербської, автономного утворення, яке входить до складу Боснії.

За інформацією боснійського ресурсу, члени збройного формування "Сербська честь" – які пройшли тренування в спонсорованому Росією "гуманітарному центрі" в Сербії – організовують воєнізований підрозділ, який буде використовуватися проти опонентів Додіка.

Одним з лідерів організації "Сербська честь" є Боян Стойкович – колишній сербський десантник, який пройшов підготовку в Москві. Раніше він був нагороджений медаллю російським генералом Валерієм Калякіним.

Боснійська міністр Драган Мектич зазначив, що спецслужби і сили безпеки країни обізнані про присутність і активність зазначеної організації. Проте він не став розкривати більш детальну інформацію, оскільки його співробітники складають повний звіт для боснійської прокуратури.

Žurnal також вказує, що у "Сербську честь" рекрутуються представники кримінального світу Сербії.

Фото: zurnal.info

Докладніше про політику Росії на Балканському півострові читайте в матеріалі "Апостроф": "Приватна розвідка США: Навіщо Росія розігрує політичний театр на Балканах".