RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Польщі ввели кримінальну відповідальність за згадку про участь у злочинах Голокосту

Сейм Польщі схвалив закон, який забороняє будь-які згадки про участь "польської нації" у злочинах, скоєних під час Голокосту.

Про це повідомляє DW.

Крім того, закон забороняє називати концтабори, які знаходилися на території Польщі під час Другої світової війни, "польськими таборами смерті". Допускається тільки вираз "німецькі концтабори".

Якщо закон буде прийнятий, за використання виразу "польські табори смерті" позбавлятимуть волі на три роки, або карати грошовим штрафом. Винятки в використанні такого виразу можливі для представників науки і мистецтва.

Законопроект уже розкритикував прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Зокрема, він заявив про неможливість "змінювати історію" і "заперечувати Голокост". Також він доручив ізраїльському послу зустрітися главою МЗС Польщі.

Тим часом міністр закордонних справ Польщі Матеуш Моравецький заявив про свою підтримку рішення парламенту.

На думку польської сторони, вираз "польські табори смерті" є спробою перевести історичну відповідальність за вчинений німецькими нацистами Голокост євреїв під час Другої світової війни на поляків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сейм Польщі прийняв законопроект про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології".