RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Британії зробили гучну заяву про втручання Росії в референдум по Brexit

Глава комітету з цифрових технологій британської палати громад Деміан Коллінз заявив, що вже відомі дані про спроби впливу Росії на вибори по всьому світу можуть бути лише "верхівкою айсбергу".

Про це він пише у своєму матеріалі на DailyMail.co.uk.

За словами Коллінза, його комітет проводить розслідування під назвою "Фейкові новини". В його рамках парламентарі вивчають, в тому числі, питання про те, чи мало місце втручання Росії в референдум по Brexit 2016 року. У неділю комітет опублікував доповідь з попередніми висновками і рекомендаціями.

В ході розслідування були виявлені свідчення спроб втручання в референдум з використанням як Facebook, так і Twitter.

"Ми чули свідоцтва про скоординовані кампанії російських відомств з метою вплинути на те, як люди голосують по всьому світу. Це передбачає поширення реклами через Facebook під час виборів в інших країнах і в порушення їх законів. Facebook не зміг виявити це в той час і виявив це лише після неодноразових закликів вивчити свідоцтва подібної діяльності", - заявив Коллінз.

"Його користувачі не знали, що є адресатами політичної реклами з Росії, тому що реклама виглядала так, як ніби вона з їх власної країни, а ніякої інформації про особу рекламодавця не розкриває. Я вважаю, що те, що нам на даний момент вдалося з'ясувати - лише верхівка айсберга", - додав він.

На думку Коллінза, необхідний ретельний аналіз, щоб виявити, як саме реклама і "фейковий" сторінки використовуються в соціальних ЗМІ для таргетування людей з метою дезінформації в період виборів.

"Постійно удосконалюється методика цих кампаній, які скоро посиляться за рахунок розвитку технології доповненої реальності, роблять проведення даного аналізу терміновим завданням", - резюмував Коллінз.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися нові докази втручання Росії у вибори США.