У Латвії помстилися пропагандистам Путіна за брехню про Україну

У четвер, 31 січня, на території Латвії на три місяці заборонили ретрансляцію (в тому числі поширення) програму російського телеканалу "Росія РТР" через Україну.

Про це повідомляє DELFI.

"Латвія не буде терпіти пропаганду Кремля на своїй території, і це ясний сигнал для недружніх країн і сил - ми захищали і будемо захищати свій інформаційний простір", - сказав заступник голови NEPLP Іварс Аболіньш.

Зокрема, повідомляється, що порушення констатовано в передачах "Росія РТР" "Вечір з Володимиром Соловйовим" і "60 хвилин" (ведучі - Ольга Скабєєва і Євген Попов).

Наприклад, в передачі "Вечір з Володимиром Соловйовим" 22 травня 2018 року, ведучий недвозначно і неодноразово звертає ворожі висловлювання проти частини жителів України. Точніше, керівник передачі вказує, що частина українців (бандерівців) слід повісити і розстріляти. Крім того, ведучий Володимир Соловйов називає частину українців нацистами, антисемітами і бандитами.

А 11 січня 2018 року в передачі "60 хвилин" багаторазово констатовано заклики Володимира Жириновського (лідер ЛДПР, - прим. ред.) до здійснення військових дій на території України, він багато разів збуджує ненависть до українців, відзначаючи, що українці - негідники і бандити.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на росТВ пригрозили відправити на дно Чорного моря американський есмінець.