RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Стали відомі результати екзит-полів в Польщі: друзі Путіна проходять

На парламентських виборах, які пройшли 13 жовтня в Польщі, згідно з результатами екзит-полів перемогу здобуває правляча партія "Право і Справедливість".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як і очікувалося раніше, правлячій польській партії вдалося поліпшити свій результат попередніх виборів. У 2015 році за них проголосувало 37,6% виборців, на цих виборах партія отримує 43,6% голосів.

Опозиційна "Громадянська платформа" отримала 27,4% голосів. Ще 11,9% проголосували за "Лівицю" - блок лівоцентристських партій.

У Сейм також проходить і "Польська коаліція" - блок Польської селянської партії і популістів з Kukiz'15 - за них віддали голоси 9,6%.

Несподіванкою виборів стало проходження до Сейму ще одних правих популістів - блоку "Конфедерація", за яких проголосувало 6,4%.

Варто зазначити, що від представників "Конфедерації" часто можна чути заяви про "загрозу українських біженців". Також існують свідчення про зв'язок Kukiz'15 і "Конфедерації" з особами, відповідальними за розпалювання польсько-української ворожнечі і навіть про підтримку з боку "руки Кремля".

Один з лідерів "Конфедерації" і колишній депутат Європарламенту, Януш Корвін-Мікке, незаконно відвідував окупований Крим. Також він відомий своїми скандальними заявами про те, що лідер нацистської Німеччини Адольф Гітлер нібито був "необізнаний про Голокост", а жінки "повинні заробляти менше, тому що вони слабші і менш розумні" (за останнє Корвін-Мікке був позбавлений зарплати євродепутата).

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", незадовго до виборів в країні президент США Дональд Трамп офіційно дозволив включити Польщу в американську програму щодо скасування віз.