RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Швеції командуючою ВМС стала перша жінка-адмірал: фото і біографія

У Швеції командуючою Військово-морськими силами стала Єва Скуг Хаслум, яка раніше стала першою в країні жінкою-адміралом.

Про це повідомляє місцеве видання SVT.

Хаслум, яка раніше входила до керівництва Шведського коледжу національної оборони, була призначена під час спеціальної церемонії у Карлскроні.

"Для мене велика честь отримати цю посаду і здорово знову повернутися "додому" у флот, але, звичайно, буду сумувати за Шведським коледжем національної оборони і за всіма неймовірно чудовими людьми, які працюють тут. Але ми постараємося налагодити добрі зв'язки в майбутньому", - сказала Хаслум на церемонії.

Вона приступить до роботи на новій посаді 1 лютого.

Скуг народилася 26 березня 1968 року. Почала свою кар'єру в 1987 році як радіотелеграфістка. У 1990 році вона була призначена офіцером військово-морського флоту у званні виконуючої обов'язки лейтенанта. Була підвищена до звання молодшого лейтенанта в 1993 році і лейтенанта в 1995 році. Протягом майже 6 місяців в 2007 році командувала корветом і патрулювала узбережжя Лівану, борючись з контрабандистами, терористами і піратами.

Хаслум по одному місяцю в році (з 2010 по 2017) служила ад'ютантом принцеси Швеції Вікторії.

З грудня 2016 року працювала в Шведському університеті оборони, а на початку 2017 року стала віце-ректором.

Як повідомляв "Апостроф", в СБУ в кінці 2018 року з'явилася перша жінка-генерал - Людмила Шуглей. Вона стала другою жінкою-генералом за всю історію України. Першою звання генерала отримала в 2004 році глава департаменту МВС Тетяна Подашевська.