RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Викрадення і вбивство дружини мільярдера в Норвегії: в справі стався несподіваний поворот

Поліція Норвегії заарештувала бізнесмена Тома Хагена за підозрою у викраденні і вбивстві його дружини в 2018 році.

Про це пише видання NBC з посиланням на головного слідчого місцевої поліції.

Бізнесмен був затриманий по дорозі на роботу, йому пред'явили підозру у викраденні людини, поліцейські уточнили, що у них є "розумні підстави його підозрювати". При цьому викрадачі в січня 2019 року надсилали в поліцію вимогу про викуп загальною сумою на 9 млн євро, які необхідно перерахувати в криптовалюті.

Слід зазначити, що Том Хаген - засновник однієї з найбільших електроенергетичних компаній Норвегії, був одружений на Ганні-Елізабет Хаген протягом 49 років. Жінка зникла 31 жовтня 2018 року, на місці події поліція виявила ознаки боротьби.

Влітку 2019 року, після того, як поліція не знайшла ніяких слідів жінки, а викрадачі не змогли довести, що жертва знаходиться у них, справу перекваліфікували у вбивство. Також правоохоронці вивчили 6000 записів з камер неподалік від місця зникнення жінки і підключили слідчих ФБР.

"Справа характеризується чітко спланованим обманом. Інші версії не підтвердилися, підозри щодо Тома Хагена поступово посилювалися", - розповів головний слідчий у справі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше європейські правоохоронці розкрили скандальну справу про вбивство в Німеччині відомого борця за незалежність Чечні.