RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Сюрприз для нащадків жителів Речі Посполитої: важлива заява уряду Польщі

Польський уряд має намір спростити правила отримання можливості законного проживання на території країни для нащадків Першої та Другої Речі Посполитої, які заявили про зв'язок з Польщею.

Як передає "Апостроф", про це в Twitter повідомив глава канцелярії прем’єра Польщі Міхал Дворчик.

За його словами, польський уряд вже розпочав процедуру спрощення.

Ідея польського уряду полягає у тому, що усі нащадки жителів Першої й Другої Речі Посполитої, які мають інформацію про свій зв'язок з Польщею, могли отримати можливість для проживання у країні.

Своє право на проживання в Польщі потенційний нащадок повинен підтвердити, надавши ретельно досліджене генеалогічне дерево і довівши родинні зв'язки з людиною, що жила щонайбільше 451 рік тому.

"Така широка категорія потенційних мігрантів може стати способом порятунку польського ринку праці, оскільки згідно з урядовими прогнозами, до 2030 року Польщі бракуватиме близько 4 млн співробітників", - пише видання Business Insider.

Для довідки: Перша Річ Посполита існувала на частині територій сучасних Польщі, Литви, Білорусі, України, Росії та Латвії у 1569 – 1795 роках. Друга Річ Посполита існувала в 1918 – 1939 роках на частині територій сучасних Польщі, Литви, Білорусі та України.

Як повідомляв "Апостроф", з нагоди 100-річчя Битви під Замостям, в якій українці і поляки разом зупинили червону армію під проводом Будьонного, посольство України в Польщі і уряд міста Ланьцут разом організували офіційне відкриття відновленого цвинтаря вояків Армії Української Народної Республіки в Ланьцуті.